Termen prelungit la depunerea cererilor de finanţare pentru sprijinul de 250.000 EURO

Termen prelungit la depunerea cererilor de finanţare pentru sprijinul de 250.000 EURO

Termenul de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsurile 16.4, respectiv 16.4a va fi prelungit, astfel încât toţi beneficiarii să aibă timp să îşi depună proiectele. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat MADR Marius Micu, în exclusivitate în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

Într-o solicitare a consultanţilor pe fonduri europene către reprezentantul MADR, aceştia au cerut prelungirea termenului, invocând aglomeraţia de proiecte din această perioadă, ţinând cont de faptul că sunt deschise mai multe linii de finanţare în paralel. Din acest motiv, spun consultanţii, numărul de proiecte depuse pe 16.4 este unul extrem de scăzut.

”Solicităm prelungirea termenului de depunere de cereri de finanţare pe 16.4 – sprijin acordat pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol, respectiv 16.4a – sprijin acordat pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol. Prin urmare, datorită timpului scurt rămas până la împlinirea termenului, proiectele ce vor fi depuse, respectiv lansarea apelului, s-a suprapus cu alte linii de finanţare. În momentul de faţă, din suma alocată de 40 de milioane de euro, s-au depus doar 7 proiecte, care însumează 1.388.939 euro pe submăsura 16.4, iar pe 16.4a nu este niciun proiect depus”, se arată în solicitarea consultanţilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt