Reglementările din domeniul construcţiilor vor fi simplificate. Sunt în vigoare aproape 600 de prevederi legale, unele vechi din 1970

Reglementările din domeniul construcţiilor vor fi simplificate. Sunt în vigoare aproape 600 de prevederi legale, unele vechi din 1970

Reglementările din domeniul construcţiilor vor fi simplificate, anunţă ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Acum sunt în vigoare aproape 600 de prevederi legale, unele foarte vechi. Cea mai veche datează din 1970, potrivit Mediafax.

„Reglementările nu corespund realităţii actuale şi necesită modificări. Am identificat 44 de acte normative care trebuie modificate cu prioritate. În acest sens a fost constituit un grup de lucru care va avea sarcina de a elabora un set de prevederi mai simple şi mai eficiente în domeniul construcţiilor, şi de a actualiza în permanenţă aceste normative”, a subliniat Cseke Attila.

Reglementările trebuie corelate cu cele internaţionale în vigoare în Uniunea Europeană, a explicat Cseke, adăugând că normativa privind siguranţa în caz de incendiu trebuie revizuită atât pentru construcţiile din domeniul învăţământului (creşe, grădiniţe şi şcoli), dar şi în alte domenii, pentru că nu a fost actualizată de mai mulţi ani.

Totodată, prevederile privind eficientizarea energetică a clădirilor, adoptată acum un deceniu, trebuie actualizate cu scopul de a putea construi clădiri verzi, pasive din punct de vedere al protejării mediului înconjurător.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt