Premierul Cîţu a prezentat reprezentanţilor Băncii Mondiale reformele asumate de Guvern

Premierul Cîţu a prezentat reprezentanţilor Băncii Mondiale reformele asumate de Guvern

Prim-ministrul Florin Cîţu a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, în cadrul căreia a prezentat, între altele, reformele asumate de Guvern privind pensiile şi salarizarea în sistemul public.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, premierul a prezentat reforma pensiilor - asigurarea sustenabilităţii fiscale şi a echităţii în acest sistem, precum şi reforma salarizării în sistemul public, subliniind că trebuie întărită legătura dintre salarizare şi performanţă.

Şeful Executivului a mulţumit Băncii Mondiale pentru cooperare şi sprijin în realizarea reformelor, mai ales a celor din domeniul social: educaţie şi sănătate.

Cîţu a adăugat că, în această perioadă în care este şi ministru interimar al Finanţelor, cele mai importante reforme şi obiective ale sale sunt reforma companiilor de stat, modernizarea administraţiei fiscale, e-Facturare, dar şi Banca Naţională de Dezvoltare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt