Mastercard şi Visa se alătură sancţiunilor occidentale şi blochează banii ruşilor

Mastercard şi Visa se alătură sancţiunilor occidentale şi blochează banii ruşilor

Firmele americane de carduri de plată Visa Inc. şi Mastercard Inc au blocat mai multe instituţii financiare ruse din reţeaua lor de plăţi ca urmare a ordinelor de sancţionare împotriva Rusiei pentru războiul declanşat în Ucraina, transmite Reuters.

Visa a declarat luni că ia măsuri prompte pentru a asigura respectarea sancţiunilor aplicabile, adăugând că va dona două milioane de dolari pentru ajutor umanitar. De asemenea, Mastercard a promis că va contribui tot cu două milioane de dolari pentru refiguaţii de război.

„Vom continua să lucrăm cu autorităţile de reglementare în zilele următoare pentru a ne respecta pe deplin obligaţiile de conformitate pe măsură ce acestea evoluează”, a declarat Mastercard într-o declaraţie separată luni seară.

Sancţiunile guvernamentale impun companiei Visa să suspende accesul la reţeaua sa pentru entităţile enumerate ca cetăţeni special desemnaţi, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu dosarul. Statele Unite au adăugat pe listă diverse companii financiare ruseşti, inclusiv banca centrală a ţării şi al doilea mare creditor VTB.

Sâmbătă, SUA, Marea Britanie, Europa şi Canada au anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv blocarea accesului anumitor creditori la sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt