Infidelitatea financiară, un punct critic pentru cupluri

Infidelitatea financiară, un punct critic pentru cupluri

Infidelitatea financiară poate durea mai mult decât o aventură. Este rezultatul unui studiu, care arată că ascunderea cheltuielilor faţă de partenerul de viaţă ne poate distruge relaţia. Oamenii recunosc că obişnuiesc să facă asta pentru a nu-l supăra pe partener. Psihologii spun însă că, de cele mai multe ori, aceste minciuni financiare duc la separare.

Minciuna prin omisiune este minciuna? Cei mai multi spun ca nu. In fapt, ni se întâmplă des să ascundem sau să minţim partenerul de viaţă în legătură cu unele cheltuieli. Mici sau mari. Aceste minciuni legate de cheltuieli se definesc ca infidelitate financiară.

Unele minciuni mai mici nu au consecinţe grave, însă altele pot distruge relaţia de cuplu. Un studiu arată că una din 5 persoane şi-a minţit partenerul în legătură cu câştigurile, iar una din patru persoane a minţit în legătură cu datoriile acumulate.

Studiul arată şi că partenerii nu îşi mai gestionează banii aşa cum o făceau părinţii noştri, iar mulţi nu îşi mai pun banii la comun. Asta face să apară cheltuieli în plus, despre care ne este greu sau ruşine să vorbim pentru a nu genera un conflict.Regulile financiare într-un cuplu trebuie fixate încă de la începutul relaţiei, spun specialiştii, mai ales că banii reprezintă un punct critic. Iar dacă ne-am lovit de infidelitatea financiară, comunicarea este soluţia.

Printre cele mai grave minciuni financiare se numără ascunderea unui faliment, bani pierduţi la jocurile de noroc fără ca partenerul să ştie sau ascunderea unui împurmut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt