Bucatele de Crăciun vor fi mai scumpe anul acesta! Preţul cărnii de porc a crescut deja chiar şi cu 2 lei pe kilogram, iar scumpirea va continua până la Crăciun. Totul e pus pe seama pestei porcine africane. Fermierii se plâng că multe animale s-au îmbolnăvit şi le-au fost confiscate, iar pentru cele sănătoase, cheltuielile cu hrana şi tratamentele au fost mai mari.
De Crăciun, un kilogram de carne de porc ar putea să coste şi 20 de lei, spun fermierii. Aceştia s-au văzut nevoiţi să crească preţul pentru că pesta porcină a făcut ravagii anul acesta, iar cheltuielile au fost uriaşe.
În ciuda scumpirilor, însă, carnea de porc nu poate lipsi de pe masa de sărbători. Oamenii spun că vor cumpăra mai puţină, dar neapărat românească.
Specialiştii estimează că, anul acesta, carnea de porc va fi mai scumpă, în medie, cu 20% faţă de anul trecut.