Bazinele de înot, investiţii de succes

Bazinele de înot, investiţii de succes

Bani pentru infrastructura sportivă. Se întâmplă în unele zone din România. Cu bani europeni sau fonduri proprii, autorităţile au construit adevărate baze, cu săli şi terenuri de sport. Ba chiar şi cu bazine ultramoderne, unde se antrenează nu numai copii, ci şi sportivi de performanţă.

La Blaj, în Alba, bazinul de înot, acoperit, a costat 1 milion de euro. Clădirea în care se află are un design futurist, dispune de toate facilităţile şi este o adevărată atracţie pentru copiii din oraş.

Bazinul este acoperit cu suprafeţe de încălzire şi plajă, are vestiare, duşuri, saune, staţie de filtrare a apei şi inclusiv o parcare. Peste 300 de elevi s-au înscris deja la cursurile gratuite de înot.

Primăria Blaj are în lucru încă două proiecte, modernizarea stadionului şi construirea unei clădiri de vestiare, în valoare totală de 7 milioane de lei.

Şi comuna clujeană Sîncraiu se mândreşte cu un bazin de înot modern. A costat 750.000 de euro şi primeşte copii din tot judeţul.

Şi înotătorii de performanţă de la cluburile sportive vin aici să se antreneze, pentru că bazinul îndeplineşte toate
standardele. În ultimii 10 ani, comuna Sîncraiu a atras peste 18 milioane de euro, bani nerambursabili, din care s-au realizat reţeaua de apă şi cea de canalizare în 5 sate, s-au construit străzi şi drumuri comunale, panouri solare, s-a pus la punct tot iluminatul public şi s-a instalat sistem de supraveghere cu 60 de camere. Iar ultimele investiţii au mers în baza sportivă: bazinul de înot şi o sală de sport.

Sîncraiu este o localitate importantă şi pe harta agroturistică a ţării. Are aproape 50 de pensiuni şi este vizitată anual de 15-20.000 de turişti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt