An prost pentru construcţia de autostrăzi

An prost pentru construcţia de autostrăzi

An prost pentru construcţia de autostrăzi. Singurul tronson de şosea rapidă care va mai fi inaugurat până la finele lui 2021 este cel care leagă Ungheniul de Târgu Mureş. Adică 4,5 kilometri. Sunt primele 12 luni din ultimul deceniu în care se dau în folosinţă mai puţini kilometri decât în în anul precedent.

Aflat la Timişoara, în prima vizită în teritoriu ca ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu spune că singurul segment de autostradă care mai are şanse să fie dat în folosinţă este lotul Sebeş-Turda de pe A10. Chiar şi în cel mai optimist scenariu, circulaţia se va realiza cu restricţii.

Deocamdată, că pe o porţiune de peste 1 kilometru pământul a luat-o la vale. Aşa că trebuie găsită de urgenţă o soluţie. Totodată, Grindeanu spune că pe viitor pe şantierele din România lucrările vor fi monitorizate cu ajutorul dronelor.

De critici nu au scăpat nici constructorii centurii de sud a Timişoarei. Întârzierea pe acel sector de drum este foarte mare, spune noul ministru care a promis să viziteze şoseaua din două în două săptămâni. Şeful transporturilor a mai anunţat că vor urma schimbari şi în minister, dar şi în structuri din subordine printre care a reamintit Aeroportul Internaţional Timişoara.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt