Amenzi pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare

Amenzi pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare

Cine aruncă gunoiul în locuri nepermise se alege cu amendă. Acest lucru se întâmplă în Iaşi, unde, de când au fost instalate camere de supraveghere pentru a descuraja acest obicei, au fost aplicate deja 200 de sancţiuni doar anul trecut. Astfel că cei care aruncă gunoiul la întâmplare sunt identificaţi cu ajutorul camerelor, iar imediat la faţa locului ajung agenţii de la Poliţia Locală care aplică şi sancţiuni.

Aceste imagini au fost filmate de camerele de supraveghere într-un cartier din Iaşi. Gunoaiele sunt aruncate la întâmplare, spre disperarea locuitorilor, care sperau că supravegherea video îi va face pe oameni să devină mai responsabili.

Autorităţile locale din Iaşi au decis să monteze peste 200 de camere de supraveghere pentru a descuraja aruncarea gunoiului în locuri nepermise. Camerele s-au dovedit a fi un real succes pentru că imediat când cineva face o mişare greşită, imaginea ajunge direct la Poliţia locală.

Doar anul trecut au fost aplicate 182 de amenzi în valoare totală de 107 mii de lei

Autorităţile speră ca numărul celor care aruncă gunoiul la întâmplare să scadă şi mai mult, iar oamenii să devină mai conştinţi de gestul necivilizat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt