Din 1 mai, nu mai sunt cazaţi ucraineni în centrul stabilit la Colegiul Tehnic Feroviar ''Mihai I''

Din 1 mai, nu mai sunt cazaţi ucraineni în centrul stabilit la Colegiul Tehnic Feroviar ''Mihai I''

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa extraordinară desfăşurată marţi, ca începând cu data de 1 mai să nu mai fie cazaţi refugiaţi ucraineni în cadrul centrului stabilit la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I".

"CMBSU a hotărât ca, începând cu data de 1 mai, să înceteze activitatea de cazare pentru cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, din cadrul centrului stabilit la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I"", se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei, transmis AGERPRES.

De la începerea conflictului din Ucraina şi până în prezent, 4.344 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 9.911 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 25 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Luni, 25 aprilie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 4.412 cetăţeni ucraineni. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt