David Popovici, majorat de aur - Prima News

David Popovici, majorat de aur

David Popovici a împlinit 18 ani. Copilul minune al natației românești va fi sărbătorit într-un cadru deosebit de clubul pentru care activează, CS Dinamo.

David Popovici, omul care a uimit natația mondială, a spus adio copilăriei. Puștiul minune al sportului românesc a ajuns la vârsta majoratului.

Popovici a făcut senzație în ultimul său an ca junior. David s-a bătut cu Goliat, la Mondialele de seniori și i-a învins pe cei mai buni din lume. Și nu o dată, ci de două ori.

Vecinii maghiari încă se întreabă cum o țară cu un singur bazin olimpic poate să le ia medaliile de sub nas. Popovici a câștigat în 3 luni 11 medalii de aur și nu a pierdut nicio finală individuală în care a luat startul. Punctul culminant al verii a fost la Roma, unde Popovici a bătut recordul mondial stabilit acum 13 ani.

Puștiul care a început înotul pentru a trata o scolioză a ajuns un Fenomen. La 18 ani, Popovici este deja cel mai rapid înotător din istorie, iar specialiștii încearcă să-i descifreze stilul. Dinamo, care i l-a suflat din curte Stelei în urmă cu exact un an, îl va sărbători pe David la Sala Polivalentă, înaintea partidei de handbal cu Magdeburg.

Total
0
Shares
Total
0
Share