Premiul Astrid Lindgren, decernat ilustratoarei Baek Heena şi scriitorului Jean-Claude Mourlevat, într-o ceremonie online

Premiul Astrid Lindgren, decernat ilustratoarei Baek Heena şi scriitorului Jean-Claude Mourlevat, într-o ceremonie online

Ilustratoarea sud-coreeană Baek Heena şi scriitorul francez de cărţi pentru copii Jean-Claude Mourlevat au acceptat luni, în cadrul unei ceremonii online, premiul literar Astrid Lindgren, potrivit DPA.

Baek a câştigat premiul anul trecut, dar nu a putut primi distincţia din cauza pandemiei de coronavirus. Mourlevat este laureatul de anul acesta. Premiile au fost decernate în cadrul unei ceremonii online transmise din Stockholm, care a inclus un spectacol de dans, precum şi un discurs al prinţesei Victoria a Suediei, în semn de apreciere faţă de lucrările câştigătorilor.

Premiul literar Astrid Lindgren, acordat din anul 2003, este cea mai prestigioasă distincţie dedicată literaturii pentru copii şi tineret şi îşi recompensează câştigătorul cu un cec în valoare de 5 milioane de coroane suedeze (600.000 de dolari).

Mourlevat (69 de ani) este autorul a peste 30 de cărţi de la volumul său de debut, ''Histoire de l'enfant et de l'oeuf'', publicat în 1997. Opera sa a fost tradusă în aproape 20 de limbi. Cărţile sale se inspiră din basme, fabule şi creaţii fantasy.

În discursul de acceptare a premiului, scriitorul a spus că s-a întrebat neîncetat "De ce eu?" şi că se simte foarte onorat să primească trofeul.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt