Lucrarea ''George Enescu'' de Corneliu Baba, de miercuri, în Galeria Naţională de Artă Românească Modernă

Lucrarea ''George Enescu'' de Corneliu Baba, de miercuri, în Galeria Naţională de Artă Românească Modernă

Lucrarea "George Enescu" de Corneliu Baba, alături de o alta cu trimitere la universul enescian, "Natură statică cu vioară", vor fi expuse, de miercuri, în Galeria Naţională de Artă Românească Modernă a Muzeului Naţional de Artă al României, informează un comunicat al instituţiei de cultură transmis AGERPRES.

Lucrarea care îl înfăţişează pe Enescu a fost realizată de Corneliu Baba în anul 1955, autorul revenind cu repictări ale acesteia până în anul 1991. La dorinţa sa expresă, tabloul, expus acum, a înlocuit o altă lucrare cu acelaşi subiect din anul 1955, de care pictorul era nemulţumit şi pe care a distrus-o.

Corneliu Baba l-a reprezentat pe Enescu în postura sa caracteristică, uşor aplecat, cu vioara sub braţ, cum apărea la finalul concertelor sale, în ţinuta specifică de spectacol. Este una dintre imaginile iconice ale marelui compozitor şi interpret, care îl înfăţişează pe un fundal incert, o masă de culoare care nu-l situează într-un spaţiu anume ci, cumva, în eternitate, se arată în comunicat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt