Cu tirul la poarta Schengen - Prima News

Cu tirul la poarta Schengen

După votul Austriei în Consiliul JAI de la Bruxelles, mulți anunță că vor boicota companiile din România care au acționariat austriac. O soluție falsă, spun diplomații, deoarece aceste firme au angajați români. Așa că în cele din urmă am ajunge să ne penalizăm tot pe noi. Eșecul Schenghen este cel mai greu de dus de șoferii de tir, care în continuare așteaptă cu orele, ba chiar cu zilele la graniță.

Speranțele șoferilor de TIR s-au năruit odată cu refuzul austriecilor. Nu le rămâne decât să reia așteptarea în vămi. Uneori parcă interminabilă. Refuzul categoric i-a făcut pe mulți să anunțe că vor boicota băncile cu acționariat austriac din România.

Aceeași decizie a luat-o și o cunoscută echipă de fotbal. ,,Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total. (…) Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similară”, scrie în comunicatul clublui de fotbal postat pe o rețea socială.

Cele două mari bănci și-au exprimat regretul față de decizia Austriei. ,,Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul nostru trebuie să fie ca toți cetățenii să beneficieze în mod egal de libertățile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la Spațiul Schengen. Regretăm rezultatul votului în Consiliu”, au postat cei de la BCR pe pagina de Facebook. O reacție asemănătoare a avut și Raiffeisen. ,,Susținem pe deplin aderarea României la Spațiul Schengen. Am fost surprinși de decizia de astăzi. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar. Vom continua să sprijinim demersurile autorităților pentru realizarea acestui deziderat”.

Un fost ambasador spune că pe lângă chestiunea politică, în spatele refuzului categoric al cancelarului austriac ar sta și altfel de interese. Pe Twitter și pe Tik Tok numeroși austrieci își arată susținerea față de România.

Total
0
Shares
Total
0
Share