Crede în bine. Împreună construim speranţa

Crede în bine. Împreună construim speranţa

Ştefan cel Mare este cunoscut şi pentru câte locaşuri de cult a ridicat în cei 47 de ani de domnie. Pe şantierul de la Cumpăna, judeţul Constanţa, acolo unde se ridică patru case în cinci zile există un alt Ştefan cel Mare. Timp de cinci zile, cei 250 de voluntari, cărora li se alătură constructorii şi echipa celor de la Habitat for Humanity România, devin o familie. Nu e un cuvânt mare, este o realitate, pentru că după cinci zile toţi muncesc cot la cot, obosesc şi se bucură de rezultatul lor …construiesc o casă care va deveni ,,acasă".

Ştefan cel Mare este unul dintre cei 16 constructori care conduc în fiecare zi o echipă de voluntari. Nu îi judecă, are răbdare deşi nu au atins niciodată o unealtă, taie lemnele mai puţin bine şi nici nu ştiu ce este aceea o ţiglă. Nu îi este uşor să lucreze cu o echipă în care se vorbesc 3 limbi străine, dar cumva reuşeşte să biruiască şi la finalul zilei să construiască ce şi-a propus cu prorpia echipă.

Milea este ca argintul viu, nu stă locului, este acel personaj care apare atunci când este nevoie de ajutor. Statura nu îţi va spune niciodată că poate ridica o casă sau mai multe case. De fapt el este unul dintre cei care acum locuiesc într-o casă construită tot cu ajutorul voluntarilor. Faptul că a reuşit să le ofere o casă celor patru copii pe care îi are îl face să fie neobosit pe şantier.

Pentru ca astfel de lucruri să devină realitate este nevoie de o echipă. Roberto Pătrăşcoiu este liderul unei echipe formată din tineri care înţeleg că aceste gesturi sunt necesare pentru ca România să aibă un viitor fără statistici triste. Acum, 46% dintre români trăiesc în case supraagolmerate şi 36% dintre noi trăim la limita sărăciei şi a excluziunii sociale.

În final totul este despre cei dispuşi să lase rutina zilnică şi să facă un gest pentru cei care au nevoie de unul. Niciodată până acum 4 case nu au prins formă atât de repede. Hotărârea celor de pe şantier a doborât recorduri indiferent de limba pe care o vorbesc, de ocupaţia lor de zi cu zi sau de cât ştiu despre a construi o casă.

foto: facebook.com/habitat.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt