Cotrocenii, între trecut şi prezent

Cotrocenii, între trecut şi prezent

Într-un Bucureşti care se extinde pe zi ce trece, iar zeci de blocuri răsar peste noapte, există şi cartiere care îşi păstrează autenticitatea. Unul dintre acestea este Cotroceni, cartier istoric, plin de case monument. Oamenii din zonă au reuşit să formeze o comunitate, iar în acest weekend 120 de curţi şi-au deschis porţile pentru vizitatori. Oamenii au pus la vânzare obiecte vintage, dar şi mâncăruri şi băuturi făcute în casă.

Cartierul Cotroceni este unul dintre cele mai vechi din Capitală. Zeci de mii de suflete şi-au pus amprenta asupra locului. Casele ascund poveşti, iar urmaşii sunt aici să ni le spună. Una dintre cele mai fascinante istorii este cea a casei în formă de pian, construită în anii 20 ai secolului trecut.

Pentru asta a angajat cel mai cunoscut arhitect al epocii, pe Victor Ştefănescu, omul care a proiectat şi Gara de Nord. Casa le-a purtat noroc, iar mariajul a fost unul de succes. 100 de ani mai târziu, alţi oameni îşi întemeiază aici familii, dar şi o comunitate. Acum…în curţile caselor, copiii şi-au amenajat standuri.

Alex şi Andrei au pus la vânzare… mustocată. Pasionată de desen, Tania şi-a vândut creaţiile proprii.

foto: bucurestiivechisinoi.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt