Copil vândut pe 10.000 de euro

Copil vândut pe 10.000 de euro

Posibil caz scandalos de corupţie la Protecţia Copilului Sectorul 4. O angajată, şefă a serviciului de Prevenire a Separării Copilului de Familie, ar fi vândut un bebeluş pentru suma de 10.000 de euro unei familii din Ilfov. Ea este cercetată în prezent de autorităţi, fiind deschisă o anchetă penală. Primăria, în subordinea căreia se află direcţia, spune că ştie despre acest caz şi că a luat măsurile disciplinare corespunzătoare, însă femeia a fost doar mutată dintr-un birou în altul.

Copilul care ar fi fost vândut provine dintr-o familie vulnerabilă, cu posibilităţi reduse. Mama a cerut plasarea sa în grija DGASPC Sector 4 chiar înainte de a-l naşte. După ce bebeluşul a apărut pe lume şi a ajuns în grija autorităţilor, şefa serviciului de Prevenire a Separării Copilului de Familie l-ar fi plasat unei familii din Ilfov. Dar fără ca mama să ştie şi fără acordul său, aşa cum spune legea.

Se pare că la mijloc ar fi vorba şi despre bani.10.000 de euro, ar fi plătit familia din Ilfov şefei de la Protecţia Copilului. Tot atunci a început şi poliţia o anchetă.

O echipă Prima TV a mers la sediul instituţiei pentru a solicita un punct de vedere, însă autorităţile au refuzat. Oamenii de acolo cunosc cazul, dar spun că n-au dreptul să-l comenteze iar Ministerul Familiei spune că n-are nicio competenţă asupra angajaţilor acestor direcţii.

Copilul este acum, împreună cu fratele mai mare…însă în grija asistenţilor DGASPC, pentru că mama nu are posibilitatea de a-i creşte. Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului spune că astfel de cazuri i-au fost semnalate în mai multe judeţe. „…Situaţia copilului care a făcut subiectul incidentului apărut în spaţiul public a rămas în atenţia instituţiei noastre. Întrucât mama copilului a solicitat ca acesta, împreună cu fratele său mai mare, să fie preluaţi de către D.G.A.S.P.C. Sector 4, pentru a respecta întocmai interesul superior al minorului, cei doi copii se află în grija angajaţilor instituţiei noastre, începând cu luna aprilie a anului în curs”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Sectorului 4.

Infracţiunea pentru care este cercetată femeia este: „intermedierea adoptării unui copil în scopul obţinerii de foloase materiale” şi se pedepseşte conform articolului 107 din Codul Penal cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt