Condiţiile primitive ale şcolilor din mediul rural

Condiţiile primitive ale şcolilor din mediul rural

Cu doar 3 săptămâni înainte de începerea anului şcolar… sunt încă sute de şcoli din România în care elevii învaţă în condiţii greu de imaginat. Este şi cazul unei şcoli dintr-o comună din Dolj, care încă dispune de toalete în curte, vechi şi înfundate. Zeci de voluntari, părinţi şi elevi s-au mobilizat şi şi-au pus ambiţia la încercare pentru ca în noul an şcolar elevii să revină în bănci într-o şcoală nouă, curată şi primitoare!

Aşa arată condiţiile în care elevii şcolii din comuna doljeană Terpeziţa îşi petrec mai bine de 5 ore pe zi, la
cursuri. Băncile sunt rupte, pereţii sunt scrijeliti şi murdari, iar toaletele din curte sunt adevărate focare de infecţie.Apa curentă nu funcţionează, iar iarna frigul pătrunde prin crăptăturile geamurilor să ale uşilor. Reprezentanţii unei asociaţii au decis să ofere ajutor acestor copii şi să le ofere condiţii prielnice pentru a învăţa.

Pentru că a mai rămas mai puţin de o lună până la începerea şcolii reprezentaţii asociaţiei lucrează în fiecare zi, la foc automat, pentru renovarea şcolii. Încântaţi, la această iniţiativă s-au alăturat şi elevii, dar şi părinţii celor care învaţă la această şcoală.

Conducerea şcolii s-a bucurat când voluntarii au venit cu ideea de a renoveza şcoala pentru că nu există fonduri
pentru reabilitarea unităţii.

În şcoala gimnazială din comuna doljeană Terpeziţa învaţă 109 elevi. Ca ei, însă, mai sunt mii de elevi din România care învaţă în condiţii mizere. Statisticile arată că 4 din 10 şcoli încă au toalete în curte, care nu dispun de apă curentă şi canalizare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt