Concluziile Federaţiei de Hochei, după scandalul de la meciul cu Ungaria: Jucătorii au sărbătorit înfrângerea propriei echipe naţionale

Concluziile Federaţiei de Hochei, după scandalul de la meciul cu Ungaria: Jucătorii au sărbătorit înfrângerea propriei echipe naţionale

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a anunţat, miercuri, deciziile luate după ce jucătorii naţionalei au cântat imnul secuiesc la un meci cu Ungaria. Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, a fost sesizată Comisia de Disciplină pentru a cere lămuriri suplimentare referitoare la declaraţiile publice făcute după incident de ministrul Sportului, Eduard Novak şi de ministrul Mediului, Tanczos Barna. De asemenea, reprezentanţii federaţiei acuză că s-au construit pationoare doar în oraşe precum Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, în timp ce în alte zone ale ţării nu s-au alocat fonduri pentru investiţii în infrastructura necesară desfăşurării activităţii sportive.

Scandalul a pornit după ce hocheiştii români şi cei maghiari au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc, la finalul unui meci care s-a desfăşurat pe 8 mai, la Ljubljana, în cadrul Campionatulului Mondial, încheiat cu scorul de 4-2 pentru Ungaria.

Prima reacţie în acest scandal a venit din partea lui Sorin Grindeanu, care i-a cerut Ministrul Sportului, Eduard Novak, "măsuri urgente". Novak, a declarat ulterior că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt