Alfred Simonis, pariul câştigător al lui Ciolacu şi Grindeanu în Banat

Alfred Simonis, pariul câştigător al lui Ciolacu şi Grindeanu în Banat

PSD a înregistrat victorii importante în Banat, în judeţe şi oraşe considerate fiefuri puternice ale liberalilor în zona de vest a ţării. Rezultatele cele mai importante sunt recâştigarea Consiliului Judeţean Timiş, respectiv Caraş Severin. Alfred Simonis revine la conducerea judeţului Timiş după două mandate în Parlamentul României.

Politica făcută pentru cei care te-au ales să fii acolo unde eşti

Deşi încă tânăr în politică, Simonis pare ca a înţeles o regulă de bază: niciodată nu întorci spatele celor care te-au votat. Aceasta a fost şi deviza după care Alfred Simonis, actual preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, şi-a construit programul de campanie pentru alegerile CJ Timiş. Acesta a câştigat detaşat, cu aproximativ 130.000 de voturi, având un avans de 20.000 de voturi în faţa fostului liberal Alin Nica, preşedintele actual al CJ şi principalul său contracandidat. Totodată, la nivel de judeţ PSD a câştigat 55 de primării în Timiş.

Originar din judeţul Timiş, Simonis este un produs al şcolii politice PSD. Acesta a început activitatea politică în cadrul organizaţiei de tineret a partidului, în anul 2001. Foarte repede, a reuşit să avanseze şi să conducă organizaţia locală, respectiv judeţeană a tineretului social-democrat până în 2019, când a preluat conducerea organizaţiei PSD Timiş.

Alfred Simonis are 39 de ani şi a fost director al Aeroportului Timişoara între 2012 şi 2015. Începând cu 2016, acesta este deputat PSD de Timiş având la activ două mandate, iar în prezent, este preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

Simonis – pariul câştigător al PSD în Timiş

Decizia de a candida pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş s-a dovedit a fi pariul câştigător pentru PSD. „ Am câştigat alegerile în Lugoj şi în alte 54 de primării, precum şi în aproape toată zona periurbană Timişoarei. Am câştigat alegerile în peste 400 de secţii de votare, avem majoritate împreună cu PNL la Consiliul Judeţean Timiş. Mulţumesc partenerilor din PNL, membrilor PNL, primarilor PNL, conducerii PNL, pentru susţinere. Cred că este momentul să încetăm polemica şi să începem munca. Am văzut că principalii mei competitori păstrează aceleaşi mesaje din campania electorală, le transmit că s-a încheiat campania electorală şi trebuie să începem munca”, a declarat Alfred Simonis după alegeri.

În ceea ce priveşte conducerea CJ Timiş, Simonis a declarat că un vicepreşedinte va trebui să revină PSD, iar al doilea PNL, aceştia formând o alianţă la scrutinul din 9 iunie. Acesta nu s-a ferit să spună că îşi doreşte formarea de majorităţi alături de liberali atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliile Locale.

Alfred Simonis a precizat că urmează să aibă o întâlnire şi cu Alin Nica, actualul preşedinte CJ Timiş, pentru a discuta despre principalele proiecte ale judeţului.„În perioada următoare voi avea o întâlnire cu Alin Nica să discutăm despre proiectele Consiliului Judeţean. Mai sunt 4 luni până când voi prelua mandatul, de aceea voi depăşi orice tensiune, orice atac la adresa mea, a familiei mele. Marile proiecte mă aşteaptă, nu voi aştepta 4 luni”, a declarat Simonis.

PSD rămâne principala forţă politică a ţării

Rezultatele arată o creştere a numărului de poziţii obţinute la conducerea judeţelor sau la primăriile din oraşe, comune şi sate obţinute de PSD, faţă de alegerile din 2020. Social democraţii i-au convins pe români ca sunt alegerea potrivită pentru următorii patru ani prin politicile implementate de PSD atât la nivel naţional, de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu, cât şi la nivel local.

 

Afla mai multe desprepsdciolacugrindeanu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt