Compensări la facturi pentru clienţii casnici

Compensări la facturi pentru clienţii casnici

Preţul energiei va fi plafonat începând cu 1 noiembrie. Parlamentul a votat ca tariful să fie îngheţat la un leu pe
kilovat oră. Iar consumatorii casnici vor primi în plus şi o reducere a facturilor fără să mai facă nimic în plus. Nu doar consumatorii casnici vor beneficia de acesta măsură, ci şi companiile, şcolile şi spitalele. De asemenea, preţul gazelor va fi plafonat la 37 de bani pe metru cub.

1 leu pe kilovat oră! Acesta este preţul preţului la energie, stabilit astăzi de Parlament!

Clienţii casnici vor primi şi o compensare. Astfel că, pe lângă plafonul de un leu, statul acoperă 29 de bani pentru fiecare kilovat oră. În cazul gazelor, plafonul este de 37 de bani, iar clienţii vor mai primi o reducere de 33%.

De exemplu, un client casnic căruia i se aplică şi reducerea pentru energie electrică va ajunge să plătească 71 de bani pe kilovat oră, adică cu 35% mai puţin. Şi în cazul gazelor, odată aplicată reducerea, clientul va plăti 25 de bani pe metru cub! Consumul nu trebuie să depăşească 300 de kilovaţi pe oră la energie sau 200 de metri cubi la gaze.

Aproximativ 6 milioane de români vor beneficia de aceste reduceri.

Preţurile plafonate se vor aplica şi spitatelelor, unităţilor de învăţământ, creşelor, ONG-urilor, furnizorilor de servicii sociale şi unităţilor de cult.

De scutiri vor beneficia şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Între 1 noiembrie şi 31 martie 2022, statul va acoperi 50% din diferenţa preţului de achiziţie al gazelor şi preţul plafonat pentru unităţile administrativ teritoriale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt