Cofetarii, salvați de sărbători - Prima News

Cofetarii, salvați de sărbători

Cele mai gustoase și sănătoase prăjituri se fac în Munții Apuseni, la Câmpeni. Cofetarii din zonă se laudă că lucreaza și acum după rețete vechi, moștenite din străbuni. Chiar dacă în acest an, din cauza epidemiei, cofetarii au stat mai mult acasă, acum, de sărbători, aceștia au încercat să-și mai recupereze din pierderi.

Prăjiturile moțești, făcute la Câmpeni după rețete vechi de sute de ani, sunt preparate din ingrediente cumpărate din casele gospodarilor din zonă și. Ouăle provin de la găini de casă, laptele, untul și brânza, de la vacile moțești, iar făina este aleasă cu mare grijă, de la morile din Apuseni. Pe lângă zecile de sortimente preparate aici, la mare căutare este prăjitura ,,Țara Morilor”, a cărei rețetă ne-a fost divulgată de unul dintre cofetari.

Prăjiturile pregătite la Câmpeni sunt atât de bune încât, majoritatea clienților cumpără câte o tavă cu mai multe sortimente.

Proprietari de cofetării recunosc că anul 2020 a fost foarte greu pentru ei, din cauza pandemiei. Cu vânzarile scăzute drastic, ei au încercat de sărbători să mai recupereze din pierderi.

Dacă sărbătorile au fost o gură de oxigen pentru cofetarii din Câmpeni, anul 2021 ar putea duce la dispariția lor de pe piață. Oamenii spun că, din cauza pandemiei, vor fi nevoiți să-și închidă laboratoarele.

Total
0
Shares
Total
0
Share