Cofetarii, salvaţi de sărbători

Cofetarii, salvaţi de sărbători

Cele mai gustoase şi sănătoase prăjituri se fac în Munţii Apuseni, la Câmpeni. Cofetarii din zonă se laudă că lucreaza şi acum după reţete vechi, moştenite din străbuni. Chiar dacă în acest an, din cauza epidemiei, cofetarii au stat mai mult acasă, acum, de sărbători, aceştia au încercat să-şi mai recupereze din pierderi.

Prăjiturile moţeşti, făcute la Câmpeni după reţete vechi de sute de ani, sunt preparate din ingrediente cumpărate din casele gospodarilor din zonă şi. Ouăle provin de la găini de casă, laptele, untul şi brânza, de la vacile moţeşti, iar făina este aleasă cu mare grijă, de la morile din Apuseni. Pe lângă zecile de sortimente preparate aici, la mare căutare este prăjitura ,,Ţara Morilor'', a cărei reţetă ne-a fost divulgată de unul dintre cofetari.

Prăjiturile pregătite la Câmpeni sunt atât de bune încât, majoritatea clienţilor cumpără câte o tavă cu mai multe sortimente.

Proprietari de cofetării recunosc că anul 2020 a fost foarte greu pentru ei, din cauza pandemiei. Cu vânzarile scăzute drastic, ei au încercat de sărbători să mai recupereze din pierderi.

Dacă sărbătorile au fost o gură de oxigen pentru cofetarii din Câmpeni, anul 2021 ar putea duce la dispariţia lor de pe piaţă. Oamenii spun că, din cauza pandemiei, vor fi nevoiţi să-şi închidă laboratoarele.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt