USR PLUS vrea să îşi dărâme propriul guvern

USR PLUS vrea să îşi dărâme propriul guvern
INQUAM Photos/Octav Ganea

USR PLUS a depus moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Decizia a fost luată după ce, în şedinţa coaliţiei, Florin Cîţu nu a vrut să demisioneze. Împreună cu cei de la AUR, USR PLUS a semnat moţiunea, iar acum speră să dărâme Guvernul Cîţu săptămâna viitoare. Mişcarea celor de la USR a fost aspru criticată şi de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a acuzat că s-au aliat cu un partid extremist.

După aproximativ o oră de discuţii în şedinţa coaliţiei, USR PLUS a decis că singura soluţie pentru ca Florin Cîţu să
plece din fruntea Guvernului este o moţiune de cenzură. Depusă chiar de ei.

Reproşurile aduse sunt legate de împărţirea banilor către primari în interesul partidului şi de problemele cu legea ale premierului de acum 20 de ani. AUR susţine USR PLUS în acest demers. Lucru care l-a înfuriat chiar şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

O astfel de situaţie s-a mai întâmplat în 2017, când PSD în frunte cu Liviu Dragnea a depus moţiune de cenzură pentru a dărâma guvernul Grindeanu.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 234 de voturi. USR PLUS şi AUR nu au decât 123, ceea ce înseamnă că au nevoie de voturile PSD pentru a dărâma guvernul. PSD a spus însă că va vota orice moţiune, însă vrea ca din următorul guvern să nu mai facă parte nici USR PLUS.

Luni va fi decis calendarul moţiunii. Cert este că două şedinţe ale Birourilor Permanenete Reunite ale Parlamentului, care trebuiau să decidă acest lucru, au fost boicotate de PSD şi PNL. Ceea ce îi face pe userişti să se gândească la o alinţă ascunsă a liberalilor cu social-democraţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt