Siegfried Mureşan: Reconstrucţia Ucrainei va costa mai multe sute de miliarde de euro, în direcţia a o mie de miliarde de euro

Siegfried Mureşan: Reconstrucţia Ucrainei va costa mai multe sute de miliarde de euro, în direcţia a o mie de miliarde de euro
foto: Facebook

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat marţi că reconstrucţia Ucrainei va costa mai multe sute de miliarde de euro, mai degrabă a o mie de miliarde de euro iar România poate fi din punct de vedere economic un liant foarte important şi un actor important în reconstrucţia acestei ţări. În plus, a precizat el, investitori, inclusiv din alte ţări europene, care sunt pregătiţi să reconstruiască infrastructura din Ucraina, pot avea în România un cap de pod, fiind un stat stabil din punct de vedere economic.

”Există evaluări însă contează un pic şi cum facem aceste evaluări. (..) Din păcate, e clar că dacă am construi acum în Ucraina entităţi, spitale, şcoli, va trebui din punct de vedere al securităţii să luăm măsuri destul de ferme. Pe scurt, fiecare şcoală ar trebui să aibă un buncăr şi atunci totul vine mai scump”, a afirmat europarlamentarul PNL, întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre costurile reconstrucţiei Ucrainei.

Siegfried Mureşan a precizat că ”reconstrucţia Ucrainei va fi scumpă”.

”Va costa mai multe sute de miliarde de euro, ceva în direcţia mai degrabă a o mie de miliarde de euro, deci o sumă importantă”, a adăugat europarlamentarul PNL.

El a menţionat că ceea ce este clar este că trebuie să ajutăm Ucraina să funcţioneze şi să facă faţă efortului militar.

”E clar că reconstrucţia va începe când situaţia, din punct de veder militar, va fi stabilizată. Nu vom construi un pod atâta vreme cât există riscul ca el să fie blocat imediat”, a subliniat Mureşan. Europarlamentarul liberal a menţionat că ”pentru România şi pentru economia României, reconstrucţia Ucrainei poate fi o oportunitate”.

”Cred că investitori, inclusiv din alte ţări europene, care sunt pregătiţi să reconstruiască infrastructura din Ucraina pot avea în România un cap de pod, un stat stabil din punct de vedere economic, membru al UE, membru al Pieţei Unice Europene, apropiat geografic, cultural de Ucraina. Cred că România poate fi din punct de vedere economic un liant foarte important şi un actor important în reconstrucţia Ucrainei, la fel cum cred că şi companiile româneşti de construcţii, dar şi în alte domenii, se pot implica şi pot avea câştig de cauză, se pot dezvolta economic sprijinind reconstrucţia Ucrainei, la momentul la care se va pune problema reconstrucţiei”, a mai afirmat Siegfried Mureşan.

Afla mai multe despreucrainareconstructieromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt