Senatorul Bodea (USR PLUS Iaşi): Mare neruşinare ca PSD să strige pe tema autostrăzilor din Moldova

Senatorul Bodea (USR PLUS Iaşi): Mare neruşinare ca PSD să strige pe tema autostrăzilor din Moldova

Senatorul USR PLUS Iaşi Marius Bodea a criticat, marţi, atitudinea liderilor PSD din Moldova cu privire la fondurile alocate în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru construcţia de autostrăzi.

"Cei mai ridicoli, în acest context, sunt liderii PSD Iaşi, care acum se fac că le pasă de aceste autostrăzi. Este o mare neruşinare ca PSD să strige cel mai tare acum pe tema autostrăzilor din Moldova", subliniază senatorul Marius Bodea, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Parlamentarul ieşean a subliniat că prin PNRR vor fi construiţi 383 de kilometri de autostradă care vor deservi Moldova, ceea ce în opinia sa reprezintă "o victorie care marchează, în primul rând, schimbarea de atitudine faţă de regiune".

"Ani de zile, mult prea mulţi, Moldova a fost tratată de politicienii de la Bucureşti ca sora săracă, o regiune de mâna a doua. 'Moldovenii pot să mai aştepte...' era deviza principală. Pentru USR PLUS şi actuala coaliţie de guvernare, în schimb, dezvoltarea Moldovei este o prioritate. O prioritate dovedită cu fapte. Dezvoltarea economică nu poate avea loc fără autostrăzi. Prea puţini investitori sunt dispuşi să construiască unităţi de producţie în zone în care e foarte greu să aduci materia primă şi să duci marfa către alte pieţe. Bucuria noastră este că am început deja să îndreptăm această nedreptate care i s-a făcut Moldovei", a declarat senatorul Marius Bodea.

Acesta s-a declarat uimit că liderii PSD Iaşi sunt cei mai vehemenţi comentatori pe marginea includerii autostrăzilor A7 şi A8 în PNRR.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt