Sebastian Burduja: “Când vorbim despre cum reducem corupţia, răspunsul este clar: digitalizare. Este o mare restanţă şi pentru Nicuşor Dan şi pentru Gabriela Firea”

Sebastian Burduja: “Când vorbim despre cum reducem corupţia, răspunsul este clar: digitalizare. Este o mare restanţă şi pentru Nicuşor Dan şi pentru Gabriela Firea”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre digitalizare. El este de părere că "digitalizarea administraţiei Bucureştiului şi a instituţiilor subordonate este o mare restanţă şi pentru Nicuşor Dan şi pentru Gabriela Firea".

Când vorbim despre cum reducem corupţia, despre cum reducem risipa din Bugetul municipalităţii, despre cum reducem costurile de timp, de bani şi de nervi pentru bucureşteni sau firmele care activează în Capitală răspunsul este clar: DIGITALIZARE.

Digitalizarea administraţiei Bucureştiului şi a instituţiilor subordonate este o mare restanţă şi pentru Nicuşor Dan şi pentru Gabriela Firea. Nu au făcut mare lucru, atunci când nu au făcut nimic. Şi cred că le-a şi convenit să nu facă prea mult.

Fără digitalizare administraţia este mult mai puţin transparentă, multe lucruri, de la bani, la numirile în funcţii depind de pixul primarului, posturi inutile pot fi păstrate ca sinecuri pentru apropiaţi.

Vă dau câteva exemple concrete de măsuri care ar putea schimba Bucureştiul şi viaţa bucureştenilor prin implementarea lor într-un timp rezonabil:

• Semafoarizare inteligentă: un proiect la care nu s-a făcut nimic în ultimii ani şi care este obligatoriu pentru fludizarea traficului. Semaforizarea inteligentă reduce semnificativ timpii de aşteptare la intersecţii şi îmbunătăţeşte fluxul de trafic.

• Sisteme de monitorizare şi analiză a traficului:sistem avansat de monitorizare şi analiză a traficului, care va colecta şi analiza date în timp real despre fluxurile de trafic. Aceste date vor oferi autorităţilor o perspectivă clară asupra modului în care se desfăşoară traficul în oraş şi vor permite luarea unor decizii informate pentru îmbunătăţirea circulaţiei.

• Colectarea de date în timp real privind fluxurile de călători din STB. De unde pleacă şi unde ajung, pentru a vedea nevoile reale ale cetăţenilor Bucureştiului, în funcţie de zonele în care se deplasează – este nevoie de creşterea numărului de maşini sau de o reconfigurare a liniilor.

• Digitalizare şi transparenţă în cheltuirea banilor bucureştenilor: sistem integrat de monitorizare şi transparenţă a cheltuielilor publice şi a proiectelor în derulare, accesibil online pentru cetăţeni. Astfel, fiecare bucureştean va putea vedea cum sunt folosiţi banii publici şi va putea urmări progresul proiectelor. Transparenţa este esenţială pentru a combate corupţia şi pentru a construi încredere între administraţie şi cetăţeni.

• Portal unic pentru servicii publice: bucureştenii vor putea accesa toate serviciile publice oferite de Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Acest portal va simplifica interacţiunea cu administraţia şi va reduce birocraţia. Nu va mai fi nevoie să alergaţi de la un birou la altul pentru diverse documente şi aprobări.

• Automatizarea unora dintre activităţile administrative curente: sistem de automatizare a proceselor administrative pentru a reduce timpul de procesare a documentelor şi a diminua erorile umane. Aceasta înseamnă mai puţină birocraţie şi servicii mai rapide pentru cetăţeni.

• Implementarea unui sistem GIS pentru monitorizarea şi planificarea dezvoltării urbane. Acest sistem va permite vizualizarea şi analiza datelor spaţiale, facilitând luarea de decizii informate şi transparente. GIS poate fi utilizat pentru simularea impactului modificărilor urbanistice asupra infrastructurii şi traficului.

Gândiţi-vă cât de mult ar însemna pentru voi fiecare astfel de măsura pentru propriul confort: mai puţin timp petrecut în trafic, mai puţin timp petrecut pe drumuri către Primăria Generală sau cea de sector, reducerea haosului urbanistic, satisfacţia de a putea trage la răspundere pe cei care păstoresc bugetul Capitalei.

 

Afla mai multe despreburdujafireapmbbuget
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt