Rafila: Nu-l cunosc pe Dorian Popa, îmi cer scuze dacă trebuia să-l cunosc dar, având în vedere că discutăm despre cineva care conduce autovehicule sub influenţa drogurilor nu cred că trebuie să-i acordăm foarte multă atenţie

Rafila: Nu-l cunosc pe Dorian Popa, îmi cer scuze dacă trebuia să-l cunosc dar, având în vedere că discutăm despre cineva care conduce autovehicule sub influenţa drogurilor nu cred că trebuie să-i acordăm foarte multă atenţie
foto: Facebook

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că nu îl cunoaşte pe Dorian Popa, dar este de părere că, având în vedere că acesta a fost depistat drogat la volan, nu ar trebui să i se acorde multă atenţie, pentru că nu ar trebui să fie un om care influenţează alte persoane.
 
„Nu cunosc situaţia domnului Popa, nu-l cunosc nici pe el, de fapt, vă spun sincer, înţeleg că e celebru dar e prima dată când am auzit despre el şi-mi cer scuze dacă trebuia să-l cunosc dinainte dar, având în vedere că discutăm despre cineva care conduce autovehicule sub influenţa drogurilor nu cred că trebuie să-i acordăm foarte multă atenţie şi nu cred că trebuie să fie într-adevăr un influencer, dimpotrivă, trebuie să evităm ca astfel de persoane să ajungă în atenţia publică în mod excesiv”, a afirmat Alexandru Rafila într-o emisiune la B1 Tv, duminică seară. 
 
Acesta a făcut referire la Dorian Popa în cadrul unei discuţii legate de consumul de droguri, discuţie în timpul căreia Alexandru Rafila a reafirmat că statul trebuie să îi ajute pe dependenţi, aceştia fiind persoane bolnave. 
 
Conform ministrului, există în România două centre în care sunt trataiţ dependenţii, iar pe lângă acestea mai există centre organizate de ONG-uri, care nu sunt dispersate uniform din punct de vedere geografic. 
 
„Un adolescent care se droghează nu-şi termină studiile sau nu poate să profeseze şi devine pentru societate o povară. Cred că e mai important să-l reabilităm şi să-l integrăm social, costurile sunt mult, mult mai mici şi beneficiile şi pentru familia lui, şi pentru el ca şi persoană cred că sunt mult mai mari”, mai spune Rafila.
 
Ministrul promite „un program articulat” dedicat tratamentului dependenţilor de stupefiante.
 
Dorian Popa a fost oprit în trafic, săptămâna trecută, vineri seară, în localitatea Domneşti, judeţul Ilfov. El a fost testat pozitiv pentru substanţe interzise, fiindu-i prelevate probe biologice.
 
Raportul toxicologic în cazul influencerului, realizat la INML şi ale cărui rezultate au fost făcute publice de către sindicatul Europol, a confirmat prezenţa în organism a cannabisului.
 

Afla mai multe despredorian poparafiladroguri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt