(PE) PNL a respins creşterea TVA, ţinând inflaţia sub control

(PE) PNL a respins creşterea TVA, ţinând inflaţia sub control

Partidul Naţional Liberal îşi ţine în continuare promisiunea făcută românilor: fără creşteri de taxe şi impozite în acest an. În urmă cu şase luni, PNL a introdus amendamentul bugetar care nu permite introducerea de noi taxe şi impozite în 2024 şi nici majorarea celor existente.

PNL a blocat astfel creşterea TVA, în ciuda celor care susţineau majorarea TVA de la 19% la 21% sau chiar mai mult.

„Creşterea TVA ar însemna alimentarea inflaţiei, deci creşterea tuturor preţurilor. Puterea de cumpărare a oamenilor ar fi avut de suferit. PNL n-a fost şi nu este de acord cu aşa ceva”, a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. 

Un punct de vedere complementar este susţinut şi de candidatul liberal pentru Parlamentul European Daniel Buda, care este şi vicepreşedinte în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a PE. El susţine că o creştere a TVA ar duce la creşterea preţurilor pentru produsele agricole, fapt care va afecta competitivitatea fermierilor români.

Liberalii au susţinut şi alte măsuri de dreapta. Prin efortul PNL s-a menţinut cota unică, s-a menţinut actualul nivel redus de impozitare pentru pensiile din pilonul II şi s-a menţinut plafonul de 500.000 de euro pentru un regim fiscal prietenos al microîntreprinderilor.

Scopul PNL este clar: creştere economică, nu creşterea preţurilor, nu creşteri de impozite şi taxe.

CMF: 41240003

 

Afla mai multe desprepnlinflatietaxe si impozite
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt