Ministerul Finanţelor se împrumută la dobânzi nejustificat de mari

Ministerul Finanţelor se împrumută la dobânzi nejustificat de mari
Inquam Photos

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a comentat luni datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora rata inflaţiei a urcat la 8,53% în luna februarie. Acesta l-a criticat din nou pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Rata inflaţiei creşte şi discutam şi astă vară despre rata inflaţiei şi Banca Centrala ne asigura atunci că este doar tranzitorie. Se pare că nu a fost aşa şi de aceea am văzut şi ultima decizie a Băncii Centrale de a creşte dobânda cu 0,5 puncte procentuale, de obicei creştea cu 0,25, ceea ce înseamnă că este îngrijorată. Din semnalele pe care le avem şi ne uităm la ce se întâmplă la Ministerul Finanţelor, care se împrumută, eu spun, la dobânzi nejustificat de mari, dacă ar avea lumea încredere în Ministerul Finanţelor, deci văzând (...) este clar că tendinţa este ca aceste dobânzi să crească şi trebuie să ne facem planuri pentru perioada viitoare, luând în calcul şi o inflaţie puţin mai mare şi dobânzi mai mari”, a spus Florin Cîţu, la Senat, potrivit Agerpres.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,53% în luna februarie 2022, de la 8,35% în ianuarie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 9,33%, cele alimentare cu 8,84%, iar serviciile cu 6,08%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt