Măsurile fiscale afectează electoratul liberal, spune liberalul Robert Sighiartău

Măsurile fiscale afectează electoratul liberal, spune liberalul Robert Sighiartău
foto: Facebook

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat marţi că pacchetul de măsuri fiscale prezentat public de Guvern afectează electoratul liberal şi l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu de o strategie pentru ca PNl să deconteze.

El a arătat că ministrul de Finanţe, Marcel Boloş este de bună credinţă dar a fost lăsat de Ciolacu în faţă tocmai pentru a deconta, el şi PNL, parte din măsuri. ntrebarea mea ca liberal şi se întreabă şi colegii din teritoriu, este ce măsuri sau ce aport a adus PNL în acest pachet fiscal tocmai ca să susţină mediul de afaceri, a mai afirmat el.

”Nu am cum să fiu mulţumit pentru că provin din mediul de afaceri, cam ştiu care este efectul acestor măsuri direct de la sursă şi din punctul meu de vedere tot acest pachet fiscal loveşte cam 85-90% direct în mediul privat. Toată această gaură bugetară este aruncată în cârca mediului privat şi nu este corect, pentru că mediul privat aduce resurse la buget şi se confruntă cu cea mai grea perioadă, din cauza dobânzilor mari, a contractării economiei”, a spus Robert Sighiartău în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre pachetul fiscal cu care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea în Parlament. 

Deputatul PNL a afirmat că nu are cum să fie de acord cu aceste măsuri.

”Măsurile acestea afectează electoratul liberal. Din păcate, în acest moment, strategia aceasta a lui Ciolacu a funcţionat, de două luni de zile a aruncat pe piaţă tot felul de măsuri şi a lăsat PNL în faţă. Domnul Boloş este de bună  credinţă dar a fost lăsat de Ciolacu în faţă tocmai pentru a deconta, el şi PNL, parte din măsurile care ne-au fost prezentate. Dacă vă uitaţi, pachetul seamănă sau este aproape identic cu ce a fost acum două luni de zile. Între timp am pierdut 2,1 miliarde de euro din PNRR şi asta din cauza lui Ciolacu că nu am reuşit să ducem reformele la capăt”, a completat Sighiartău. 

Deputatul PNL a mai spus că ”a dus PNL într-o situaţie delicată, odată cu pierderea şi asumarea acestei ordonanţe”. 

”Nu am înţeles ce au spus colegii mei Dan Motreanu şi Rareş Bogdan, ce au vrut să spună cu am reuşut să facem ordonanţa asta mai digerabilă. Adică ne-am împuşcat de trei ori în picior nu în piept? Nu sunt de acord cu acest punct de Vedere. Întrebarea mea ca liberal şi se întreabă şi colegii din teritoriu, este ce măsuri sau ce aport a adus PNL în acest pachet fiscal tocmai ca să susţină mediul de afaceri”, a subliniat Robert Sighiartău. 

 

Afla mai multe despresighiartaupnlmasuri fiscale
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt