Marcel Ciolacu: Modificăm OUG privind siguranţa rutieră. Dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi

Marcel Ciolacu: Modificăm OUG privind siguranţa rutieră. Dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi va fi modificată ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră şi a explicat că dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în cel mult 72 de ore, atunci şoferii primesc înapoi carnetele de conducere.
El adăugat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a învăţat lecţia şi ”nu va pune căruţa înaintea cailor”, premierul utilizând o expresie similară cele folosite de preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu o zi, pentru a se exprima pe acest subiect.
”Aşa cum am anunţat, modificăm ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile, pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.
El a precizat că măsurile pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta libertăţile cetăţeneşti, scrie news.ro. 

Afla mai multe despreciolacuordonantacarnete
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt