Marcel Ciolacu, despre scandalul din plenul de luni al Camerei Deputaţilor: A fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis

Marcel Ciolacu, despre scandalul din plenul de luni al Camerei Deputaţilor: A fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat marţi despre schimbul dur de replici în plenul de luni al Camerei Deputaţilor între social-democratul Alfred Simonis şi liderul AUR George Simion, că a fost o greşeală din partea amândurora, însă consideră că „împreună vor găsi calea cea mai bună”.
„Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat marţi la Parlament cum i se pare limbajul folosit de preşedintele interimar al Camerei Alfred Simonis şi liderul AUR George Simion.
 
Întrebat dacă a discutat cu Alfred Simonis sau cu George Simion despre limbajul pe care l-au folosit în plenul de luni al Camerei Deputaţilor, premierul a răspuns „Nu. Cu domnul Simion am avut”.
 
În timpul plenului de luni al Camerei Deputaţilor a avut loc un schimb dur de replici între preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis care a vorbit la prezidiu cu liderul deputaţilor AUR Gerge Simion pe care l-a ameninţat că îi sparge dinţii şi l-a înjurat. În replică, Simion i-a spus social-democratului că este „o lichea pitică”, potrivit unui video postat pe contul de TikTok al partidului AUR.
 
Ulterior, reprezentanţii AUR au cerut preşedintelui PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, şi preşedintelui PNL Nicolae Ciucă retragerea sprijinului politic pentru deputatul Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, pentru „comportamentul agresiv şi limbajul suburban pe care îl manifestă în mod constant în plenul Camerei Deputaţilor la adresa parlamentarilor opoziţiei”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt