Economistul Stamule, decan ASE: Două decizii luate de premierul Nicolae Ciucă în 2022 schimbă astăzi România

Economistul Stamule, decan ASE: Două decizii luate de premierul Nicolae Ciucă în 2022 schimbă astăzi România

Tănase stamule, decanul ASE, consideră că două decizii luate de Ciucă pe vremea când conducea guvernul au schimat ţara.
Este vorba despre ”punerea ANAF în CSAT ca obiectiv de siguranţă naţională. Toate măsurile luate în jurul ANAF în ultimii ani au dus la încasări suplimentare în 2024 de 37 de miliarde de lei. Cu banii ăştia s-au putut plăti creşterile salariale din învăţământ şi creşterea pensiilor. Niciun premier din ultimii 34 de ani nu au dorit să facă acest lucru, iar asta arată nivelul de libertate a domnului Ciucă.”, spune Stamule.
A doua decizie majoră, cu efect astăzi, este cumpărarea de către Romgaz a 50% din Neptune Deep, adică a participaţiunii Exxon. 
”Compania de stat a primit mandatul direct de la premier, în ciuda unui lobby uriaş împotrivă. Tot felul de specialişti spuneau că vom pierde 1 miliard de Euro degeaba. Astăzi e cert ca începe exploatarea, rezervele de gaz din Marea Neagra sunt suficiente pentru minim 35 de ani şi reprezintă baza pentru dezvoltarea industrială a României. Iar statul va încasa doar din taxe direct zeci de miliarde de Euro”, este de părere Stamule, care face o analiză a măsurilor decise în 2022 de premierul Ciucă. 
 
 

Afla mai multe desprestamuleciucadecizii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt