Dan Barna: Soluţiile militare nu sunt pe termen lung; vom vedea care e abordarea preşedintelui

Dan Barna: Soluţiile militare nu sunt pe termen lung; vom vedea care e abordarea preşedintelui

Soluţiile militare nu sunt soluţii pe termen lung; rămâne de văzut care va fi abordarea preşedintelui la consultările care vor avea loc la Palatul Cotroceni pe tema formării viitoarei majorităţi, a declarat marţi copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dan Barna.

El a reafirmat că propunerea de premier cu care Alianţa USR PLUS se va prezenta la consultările cu şeful statului este Dacian Cioloş.

"Am avut o discuţie cu preşedintele, care ne-a invitat la consultările care vor avea loc în zilele următoare. Fiecare partid va avea propriile propuneri, moment la care preşedintele va avea nişte opţiuni. Va alege una dintre ele şi ne vom aşeza la masa dialogului. (...) Fiind un stat democratic, un stat european, soluţiile militare nu sunt soluţii pe termen lung. Acum o să vedem care va fi şi abordarea preşedintelui. În situaţie de criză, la Sibiu a fost nevoie să vină un medic militar pentru a debloca situaţia de la spitalul de acolo, care era într-o situaţie majoră de risc pentru sănătatea oraşului. Vom vedea care va fi propunerea efectivă a preşedintelui", a declarat Dan Barna, la Antena 3.

Potrivit acestuia, "sunt ministere pentru care USR PLUS are soluţii foarte bune", Dan Barna exprimându-şi speranţa că va exista o distribuire echilibrată a acestora.

"Abordarea pe care noi o vom avea este să fie respectate foarte clar angajamentele pe care le-am prezentat. (...) Vreau să fiu foarte clar - USR PLUS vine la guvernare din rolul de partener", a adăugat Dan Barna. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt