Convorbire telefonică între ministrul Dîncu şi omologul său american; situaţia din Ucraina, pe agenda discuţiilor

Convorbire telefonică între ministrul Dîncu şi omologul său american; situaţia din Ucraina, pe agenda discuţiilor

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, luni, o discuţie telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, context în care cei doi au vorbit despre evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului din Ucraina şi despre eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic.

De asemenea, un subiect de discuţie a fost şi stadiul şi operaţionalizarea grupului de luptă aliat din România, arată un comunicat MApN.

Pe durata discuţiilor, cei doi oficiali au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia actuală din Ucraina şi au reiterat condamnarea fermă a conflictului, a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care Rusia poartă întreaga răspundere, potrivit sursei citate.

Partea română a mulţumit SUA pentru angajamentul şi contribuţia consistentă în vederea asigurării securităţii flancului estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, repoziţionarea Batalionului Stryker, dislocarea unor aeronave F-16 şi F-18 pentru consolidarea misiunilor de Poliţie Aeriană Întărită în România fiind doar câteva exemple concrete ale solidităţii relaţiei transatlantice.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt