Cîţu: Reformele din PNRR, dacă erau făcute până acum toate, ar fi însemnat o reducere de cheltuieli în primul rând, asta înseamnă un deficit mai mic

Cîţu: Reformele din PNRR, dacă erau făcute până acum toate, ar fi însemnat o reducere de cheltuieli în primul rând, asta înseamnă un deficit mai mic

Fostul prim ministru Florin Cîţu susţine că România a atras cu mult mai puţini bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă decât alte state europene, afirmând că, dacă media europeană privind implementarea PNRR este de 11%, România înregistrează un procent de 4.”Nimeni nu mai vorbeşte, în această perioadă, despre eşecul PNRR. Reformele din PNRR, dacă erau făcute până acum toate, ar fi însemnat o reducere de cheltuieli în primul rând, asta înseamnă un deficit mai mic. (...) Nu ne mai uităm că nu s-au făcut reforme, nu mai vorbim de faptul că nu s-a luat decât prima tranşă din PNRR şi România are implementat doar 4% din PNRR, când media europeană este 11%, sunt ţări care au 30-40%, dar media este de 11%, nici măcar la medie nu suntem”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Prima News. 

 
El a susţinut că reformele din Planul de Redresare şi Rezilienţă prevăd eliminarea graduală a unor facilităţi acordate unor sectoare precum IT sau construcţii. 
 
”Eu sunt de acord ca toată lumea să plătească aceleaşi impozite, dar impozite mici, eu nu sunt de acord să plătim impozite mari şi în PNRR era făcut totul într-un context cu cap, veneau 30 de miliarde de euro, investeam şi apoi puteam să eliminăm aceste facilităţi pentru aceste sectoare”, a explicat fostul premier.
 
El a amintit că în PNRR este prevăzută reducerea graduală a contribuţiilor la bugetul de stat, iar în acest context renunţarea la facilităţile acordate unor sectoare ale economiei ar fi avut un impact mult diminuat.

Afla mai multe desprepnrrreformedeficit bugetar
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt