Austria ne-a spus NU. Mai avem de aşteptat ca să intrăm în Schengen

Austria ne-a spus NU. Mai avem de aşteptat ca să intrăm în Schengen

Românii mai au de aşteptat pentru a trece frontierele UE fără să prezinte documentele. Negocierile, care s-au purtat până în ultimul moment, s-au soldat cu un eşec de proporţii. Austria şi Ţările de Jos au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen chiar dacă ţara noastră a fost susţinută puternic de majoritatea statelor la Consiliul JAI.

La votul din cosiliul JAI de azi, doar Croaţia a fost admisă în spaţiul liber european. Austria a votat împotriva României, iar ţările de Jos împotriva Bulgariei.

Dezamăgire pentru ratarea proiectului ad-hoc de ţară a manifestat şi premierul Nicolae Ciucă. România va putea bate din nou la poarta Schengen peste 3 luni. Următorul Consiliu JAI va avea loc în martie. până atunci, diplomaţii de la Bucureşti au misiunea să înlăture opoziţia austriacă.

România şi Bulgaria aşteaptă de 11 ani să intre în Schegen. În spaţiul de liberă circulaţie se află deja 22 de state din Uniunea Europeană la care de la 1 ianuarie se va adăuga şi Croaţia. Tot din Schengen fac parte şi Eleveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein, ţări din afara UE.

foto: theculturetrip.com

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt