AUR intră la apă: Partidul lui Simion, tot mai jos în preferinţele electoratului. Care este motivaţia

AUR intră la apă: Partidul lui Simion, tot mai jos în preferinţele electoratului. Care este motivaţia

Conform ultimului sondaj CURS, 53% dintre cei chestionaţi au răspus că ar vota la alegerile europarlamentare Alianţa PSD-PNL. Acelaşi sondaj arată că AUR se află la o distanţă foarte mare de podium, cu doar 14%.
Cele 14 procente ale AUR în acest moment sunt rezultatul firesc al unui partid care atunci când trebuie să facă faţă unei campanii electorale serioase eşuează, pentru că nu are resurse şi pentru că a fost construit pe propagandă şi minciuni. 
AUR s-a remarcat prin violenţă verbal şi fizică, atât în Parlament cât şi la evenimentele de orice timp, în special la cele de stradă, unde George Simion s-a comportant ca un veritabil şef de galerie de huligani. 
Partidul extremist a devenit un magnet care a adunat oameni agresivi, violenţi, unii chiar cu condamnări la active sau cercetaţi pentru furt şi alte violenţe – cum este cazul lui Caligari Emil Andrei, susţinătorul candidatului AUR la Primăria Sebeş, chiar şi violatori – ne amintim cazul de viol de la Şcoala de Vară AUR. 
Liderii AUR cu o gândire periculoasă ies la suprafaţă în această perioadă de precampanie, cum este cazul candidatului AUR la Primăria Constanţa, Ovidiu Cupşa, care a spus că cine suferă de depresie ”nu a luat suficientă bătaie când era mic” sau că ”depresia se tratează cu bătaie”.
Violenţa a devenit politica AUR, iar acest lucru este tot mai evident şi îi face nefrecventabili. 
AUR pierde din electoratul care îi considera partid anti-sistem, cu atât mai mult cu cât George Simion a reuşit să adune foşti membri ai altor partide care nu mai au şanse să se regăsească pe listele partidelor din care au plecat, persoane certate cu legea şi controversate. 
AUR a avut ocazia să dovedească în Parlament, în această legislature că este partidul care luptă pentru români, aşa cum s-a prezentat în campania din 2020. Însă a eşuat lamentabil, remarcându-se prin scandal, certuri, plecări zgomotoase din partid şi, în general, lupte interne pentru interese personale. 
Dovada faptului că AUR pierde tot mai mult din încrederea pe care o câştigase sunt evenimentele la care adună tot mai puţini oameni. Ultimul de acest fel este evenimentul de la Constanţa, din weekend, unde într-o sală pregătită pentru 120 de oameni au fost doar 40 de persoane, ademenite cu un spectacol de stand-up comedy. 
Ne amintim şi încercarea de protest de Ziua Micii Uniri de la Iaşi, unde AUR nu a reuşit să aducă decât câteva zeci de persoane, desi anunţase un miting cu mii de oameni.

Afla mai multe despreaurelectoratsondajalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt