Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Din martie sau aprilie 2025, românii vor merge fără vize în SUA

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Din martie sau aprilie 2025, românii vor merge fără vize în SUA

România îndeplineşte formal toate criteriile tehnice pentru a face parte din programul american de scutire de vize şi „ne aşteptăm ca partea americană să facă acest anunţ în cursul lunii ianuarie şi intrarea efectivă în program să se producă în martie sau aprilie 2025”, declară ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

El a explicat la Antena 3 că cetăţenii ţărilor din Visa Waiver pot intra pe teritoriul american cu condiţia să aibă o autorizaţie electronică de călătorie, care va costa mult mai ieftin decât viza, adică 21 de dolari.

„Nu trebuie să mai mergi la un interviu la Consulatul American de la Bucureşti sau la orice consulat al Statelor Unite în lume şi îţi permite intrarea pe teritoriul american timp de 2 ani, pentru şedere de până la 90 de zile, cu un număr nelimitat de intrări şi ieşiri. Evident că partea americană, ca şi partea română, vor construi împreună o campanie publică care să informeze românii cu privire la acest sistem”, a precizat Muraru.

România va face parte din programul Visa Waiver, iar asta presupune ca românii care vor să meargă în Statele Unite să aibă nevoie doar de o autorizaţie electronică de călătorie, pe care trebuie să o achiziţioneze cu cel puţin 72 de ore înainte de zbor.
Procentul de refuzare autorizaţiilor de călătorie este foarte mic. Cei care sunt în această situaţie vor fi redirecţionaţi către Ambasada Statelor Unite, unde vor da interviu pentru viză.
Românii care au deja o viză valabilă pentru SUA în momentul în care România va intra în programul Visa Waiver nu vor trebui să mai obţină acea autorizaţie electronică de călătorie.

 

Afla mai multe desprevizesuaromani
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt