Cel mai scump Paşte. Verdeţurile, la fel de scumpe precum carnea

Cel mai scump Paşte. Verdeţurile, la fel de scumpe precum carnea

Sărbătorile de Paşte de anul acesta vor fi cele mai scumpe din ultimii ani. Un singur fel de mâncare va costa cel puţin 50 de lei, iar masa cu toate bucatele tradiţionale va fi un adevărat efort financiar pentru multe familii. De la verdeţuri la carne, toate sunt mai scumpe cu cel puţin 20 la sută faţă de anul trecut, aşa că preţurile de pe tarabe şi magazine le cam taie oamenilor pofta de mâncare şi de sărbătoare.

Stufatul de miel, drobul, ciorba de miel sau friptura sunt preparate nelipsite de pe masa de sărbătoare. Pentru fiecare dintre ele gospodinele au nevoie de multe ingrediente, care sunt mult mai scumpe anul acesta: verdeţuri, legume, ouă şi carne de miel. Un kilogram de urzici, spre exemplu, costă între 20 şi 30 de lei. Spanacul se vinde între 6 şi 10 lei. Salata - între 3 şi 5 lei, iar ceapa începe de la 2 lei.

Anul acesta însă, românii vor mai tăia de pe listă unele mâncăruri de Paşte. În faţa scumpirilor oamenii sunt nevoiţi să facă o alegere. Un kg de carne de miel va costa anul acesta cel puţin 40 de lei, mai mult cu 20% faţă de anul trecut.

Şi pentru că nicio masă de sărbătoare nu este completă fară un pahar de vin, românii vor plăti mai mult şi pentru băutură. Un litru de vin vărsat începe de la 10 lei.

Specialiştii spun că preţurile din pieţe se vor stabiliza abia la începutul lunii mai când pe tarabe vor începe să apară fructele şi legumele româneşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt