Câte bordeie, atâtea rețete de friptură de miel - Prima News

Câte bordeie, atâtea rețete de friptură de miel

Carnea de miel nu lipsește de pe masa de Paște a niciunui român, însă în ficare zonă se prepară diferit. Am intrat curioși în bucătăriile din Ardeal, Banat, și Dobrogea am adunat rețete alese. Mielul în măsline și rodie de la malul mării sau stufatul gătit ca pe vremea bunicii în Brașov îi fac concurență celui din Banat stropit cu vin și cu leuștean din belșug. Nici clujenii nu se lasă mai prejos: ei așeaza lângă friptura trasă bine în grăsime cu sos de iaurt și mentă.

Nu e de mirare ca marea da tonul anul acesta in cee ace priveste fripturile din carne de miel. Influentele grecesti
transforma ceea ce odinioara era un preparat traditional…intro vedeta culinara, acum.

La Constanța condimentele puternice reprezintă secretul, așa că cimbrul, rozmarinul sau busuiocul nu lipsesc din rețetă.

Bucatarii spun ca cel mai bun miel este cel pentru care se folosesc puține ingrediente, dar care sa îi dea o aroma
aparte.

Nimic parcă nu se compara cu gustul copilariei, așa cum se gătește mielul la Brașov.

Iar secretul stufatului datează din bătrâni.

La Cluj clienții sunt din ce în ce mai pretențioși, așa că gustul mielului impune finețe.

Mielul se servește alături de legume și cartofi aromatizați și cu sos de iaurt cu mentă.



Total
0
Shares
Total
0
Share