Boom imobiliar la Braşov

Boom imobiliar la Braşov

Culmea pandemiei! În oraşul Braşov, trendul imobiliar este ascendent!- Deşi preţurile apartamentelor s-au mărit cu până la 20 la sută, vânzările au crescut cu aproape… 50 la sută. Analiştii imobiliari spun ca portretul cumpărătorului e diferit faţă de alţi ani. Numai anul trecut, în Brasov, s-au vândut peste 10 mii de apartamente şi garsoniere.

In 2019 in judetul Brasov se vindeau in jur de 7000 de apartamente. Numarul a explodat însă in anii urmatori, desi
in medie o locuinta s-a scumpit cu aproximativ 20 la suta din cauza pretului materialelor de constructie. Expertii imobiliari vorbesc de o dinamica pe care nu au anticipat-o dar care e benefica pentru oras.

Dezvoltatorii ridica zone de resedinta cu o repeziciune uriasa pentru ca, spun ei, exista cerere. S-a observat totusi si o presiune venita din partea clientului in ceea ce priveste calitatea. Oamenii isi doresc finisaje bune ca sa nu mai fie nevoiti sa investeasca alte sume in plus ulterior, iar dezvoltatorii spun ca sunt obligati sa le faca dovada
pretentiilor.

In acest moment o garonieră se vinde cu un pret de 45 de mii de euro in acest ansamblu rezidential. Aceasta tanara mama s-a mutat chiar la inceputul darii in functiune a primului bloc si e extrem de multumita de locuinta
in care sta.

Expertii au realizat si un profil al cumparatorului

Cel putin pentru brasoveni este imbucurator faptul ca piata imobiliarelor are un trend in urcare si ca urmele pandemiei incep sa se estompeze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt