Bicicleta, cel mai rapid vehicul din Oradea - Prima News

Bicicleta, cel mai rapid vehicul din Oradea

Bicicleta este cel mai rapid mijloc de transport din Oradea. Sa stabilit acest lucru astăzi, într-o competiție inedită dintre o biciletă, o mașină, un autobuz și două tramvaie. Toate au pornit deodată și au avut de străbătut un traseu de câțiva kilometri prin cele mai aglomerate zone din oraș, la o oră de vârf. Pe locul doi s-a clasat autobuzul, iar podiumul a fost completat de autoturism.

Provocarea, organizată de municipalitatea orădeană cu ocazia Săptămânii Mobilității, care are loc la nivel european, a dat răspunsul la întrebarea: Ce vehicul ajunge cel mai repede dintr-o parte în alta a orașului?
La start s-au aliniat o bicicletă, un autobuz, două tramvaie și un autoturism, practic cele mai utilizate mijloace de transport din Oradea. Toate cele trei au pornit deodată, în jurul orei 12.00, când traficul în oraș este foarte aglomerat. Cele cinci mijloace de transport au avut de străbătut un traseu de aproximativ 5 kilometri prin cele mai circulate zone iar finișul a fost în centrul Oradei. Bicicleta a ajuns prima, după doar 10 minute.

Suprinzător, pe locul 2 s-a clasat autobuzul, care a parcurs traseul în doar 11 minute.

După aproximativ 14 minute a ajuns la destinație și autoturismul.

În schimb, primului tramvai i-au trebuit 20 de minute să ajungă în zona centrală. Cea de-a doua garnitură a sosit
după mai bine de 30 de minute. A avut însă și o scuză…

Zilele acestea, la Oradea sunt organizate mai multe evenimente menite să promoveze mișcarea și eliminarea
poluării.

Total
0
Shares
Total
0
Share