Bebeluş mort imediat după externare

Bebeluş mort imediat după externare

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Slatina, după ce un copil de 6 luni a murit în braţele mamei, la doar câteva ore după ce a fost externat din spital. Deşi diagnosticat cu pneumonie, medicii le-au spus părinţilor că bebeluşul este suficient de sănătos încât să poată pleca acasă. Poliţia face acum anchetă, iar părinţii cer ca cei vinovaţi să plătească. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Bebeluşul a fost adus iniţial la Spitalul din Balş. A stat internat o săptămână, timp în care a primit tratament pentru bronşită acută. După externare, starea copilului s-a înrăutăţit însă, aşa că părinţii l-au dus din nou la spital. De această dată la Slatina. Şi aici, copilul a stat internat o săptămână. Medicii le-au spus părinţilor că este suficient de sănătos să poate pleca acasă. Însă, la doar câteva ore după externare, a murit.

Autopsia a arătat cauza morţii: insuficienţă respiratorie acută şi pneumonie. Conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina spune că bebeluşul se simţea bine în momentul externării şi nu-şi explică ce s-a întâmplat. Poliţiştii din Olt au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Părinţii cer acum ca medicii să fie traşi la răspundere pentru decizia de a externa copilul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt