Bătrâni ţinuţi în condiţii inumane

Bătrâni ţinuţi în condiţii inumane

Produse expirate, saltele murdare şi vitrine frigorifice cu rugină au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor la un cămin de bătrâni din Capitală. În locul în care seniorii ar fi trebuit îngrijiţi cu dragoste şi atenţie, aşa cum chiar compania se promovează în online, ANPC-ul a oprit de la comercializare 240 de kilograme de produse alimentare stricate sau neconforme.

De acest şoc au avut parte inspectorii ANPC atunci când au controlat un cămin de vârstnici din Sectorul 1 al Capitalei. Pe lângă produsele expirate, în bucătărie au mai fost descoperite şi unele a căror provenienţă nu a putut fi demonstrată. În schimb, personalul căminului era pregătit de iarnă.

Inspectorii au avut parte de surprize neplăcute şi în afara bucătăriei. După mai multe controale în Bucureşti-Ilfov, ANPC a decis să extindă verificările în întreaga ţară..

În urma controlului, administratorul căminului de bătrâni a primit amenzi în valoare de 20.000 de lei. În plus, a fost oprită temporar activitatea în blocul alimentar. 240 de kilograme de produse alimentare neconforme au fost şi ele scoase de la utilizare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt