Un plin de benzină costă cât unul de curent

Un plin de benzină costă cât unul de curent

Viitorul nu sună bine pentru şeoferii de maşini electrice. Plinul poate ajunge la acelaşi preţ cu cel pentru maşinile pe carburanţi. Trebuie să plăteşti la aproape toate staţiile de încărcare din parcările supermarketurilor. Există însă un truc. Proprietarii maşinilor electice pot încărca noaptea, cînd tarifele sunt mai mici. Important este şi operatorul economic ales, pentru că fiecare staţie are preţuri diferite.

Preţul energiei electrice creşte pe zi ce trece, iar experţii spun că în curând va atinge cote incredibile. De multe ori, şoferii sunt condiţionaţi de locul în care se află. Operatorii economici care au staţii de încărcare profită de acest lucru şi umflă preţurile. Astfel că,de exemplu, la Hidroelectrica, şoferii plătesc doar 0,69 bani pe kilowat.

Consumul diferă şi în funcţie de capacitatea bateriei pe care o are o maşină electrică. De exemplu, factura pentru un automobil de lux cu o capacitate de 600 de km ajunge şi la 1200 de lei pe lună. Mai câştigaţi sunt cei cu o autonomie de 170 de km. Ei plătesc la cei mai scump operator economic doar 277 de lei pe un plin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt