Încărcarea maşinilor electrice, tot mai dificilă

Încărcarea maşinilor electrice, tot mai dificilă

Criza energiei vine cu provocări şi pentru proprietarii de maşini electrice. Multe dintre staţiile de încărcare gratuită au fost închise. Iar încărcarea acasă vine cu emoţii în ceea ce priveşte facturile. Deşi teoretic viitorul este verde, în toată Europa, creşterea preţurilor la energie ameninţă viitorul maşinilor electrice.

Încărcarea gratuită pentru maşinile electrice devine tot mai rară în România, însă şoferii din Capitală mai au încă variante care nu implică vreun cost.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 spun că se gândesc să monteze câteva zeci de astfel de staţii. Toate gratuite. Proiectul este blocat însă în Consiliu. Până la deblocarea acestuia, încărcarea acasă rămâne o variantă practică, dar ar putea încărca facturile şi aşa mari.

O maşină electrică are un consum mediu de 25 de kilowaţi la suta de kilometri. Ca să se încadreze în plafonul guvernului, proprietarii pot încărca vehiculele pentru cel mult 1.000 de kilometri lunar. Atenţie însă, fără să mai consume energie cu alte alte aparate.

În staţiile de încărcare publice cu plată, preţul unui kilowat se încadrează între 1,5 şi 2,5 lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt