Austria şi Olanda se opun extinderii Schengen

Austria şi Olanda se opun extinderii Schengen

Austria şi Olanda rămân unite şi spun nu extinderii Schengen în acest moment. Problema migraţiei ilegale persistă, iar propunerea cancelarului austriac, Karl Nehammer, de a construi un zid între Turcia şi Bulgaria a fost respinsă - nu avem bani de ziduri şi garduri, a spus Comisarul European pentru Afaceri Interne.

Cancelarul Austriei rămâne ferm pe poziţie în privinţa extinderii spaţiului Schegen. Sunt prea multe probleme la nivelul Europei pentru a mai admite ate ţări în spaţiul atât de mult disputat. Soluţia propusă de Nehamer, construirea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia este una utopică, cel puţin în acest moment, pentru că nu sunt bani pentru astfel de proiecte.

Între timp, la prima reuniune de pe anul acesta a Consilului JAI, care a avut loc la Stockhlm, aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu a fost inclusă pe lista subiectelor dezbătute. Migraţia şi azilul pentru migranţi însă, da.

În cadrul unei întâlniri bilaterale care a avut loc la Sibiu, ministrul de Externe al României şi omologul său olandez, au convenit să coopereze strâns pe subiectul soluţiilor la nivel european în ceea ce priveşte gestionarea mai eficientă a migraţiei ilegale.

Trebuie jucate toate cărţile posibile. România nu trebuie să aştepte ca cineva să îi facă dreptate, spun unii europarlamentari români. După întâlnirea cu vicepriministrul Olandei, Klaus Iohannis i-a transmis acestuia: ,, ... aşteptarea legitimă a ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen în acest an şi importanţa continuării susţinerii pe care Ţările de Jos o acordă României în acest demers", se arată într-un comunicat al Admnistraţiei Prezidenţiale.

În nenumărate rânduri FRONTEX a arătat că România nu se află pe principala rută de migraţie din Balcani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt