Au crescut facturile la întreţinere

Au crescut facturile la întreţinere

Au început să vină facturile la întreţinere pe luna noiembrie. Şi le dau fiori românilor! Diferenţa faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este mare. A crescut preţul plătit pentru căldură, iar pe lângă aceste costuri, oamenii trebuie să se descurce acum şi cu preţurile la energia electrică. Aşa se face că la Iaşi, de exemplu, sunt persoane care renunţă să mai folosească frigiderul.

"Guvernul şi autorităţile locale vă urează Sărbători fericite! Şi speră să aveţi bani să vă plătiţi întreţinerea în următoarele luni de iarnă", scrie un bucureştean din cartierul Drumul Taberei pe internet. La postare a adăugat şi două fotografii de la avizier. Cost întreţinere pe noiembrie 2021: 352 de lei. Cost întreţinere în noiembrie 2022: 557 de lei. 200 de lei în plus.

Situaţia nu este nicidecum singulară. După ce preţul gigacaloriei a ajuns la aproximativ 350 de lei, oamenii plătesc mai mult pentru căldură. Şi ar mai exista un motiv pentru facturile mari: repartitoarele.

Şi ieşenii resimt din plin costurile la întreţinere pe noiembrie, dar şi facturile la gaz şi curent electric. Fiecare se descurcă cum poate. Şi administratorii de bloc se plâng. La Iaşi, facturi şi mai mari urmează de la 1 ianuarie. Atunci, preţul unui metru cub de apă va creşte cu doi lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt