Asistenţi personali neplătiţi cu anii

Asistenţi personali neplătiţi cu anii

A fost scandal într-o comună din judeţul Iaşi. Zeci de asistenţi personali, care au în grijă persoane cu dizabilităţi, au cerut demisia primarului pentru că nu şi-au primit salariile. Edilul spune că nu au fost bani în prima parte a anului şi că abia din luna august lucrurile se vor îndrepta. Consilierii locali susţin, însă, că cererile pot fi rezolvate mult mai repede.

Revolta oamenilor din comuna Răducăneni a atins cote maxime. Cei mai mulţi dintre ei îşi aşteaptă drepturile de 6 ani. Sunt, însă, unii care le aşteaptă de 19 ani. Andreea îşi cere drepturile de 14 ani. S-a izbit mereu de amânări şi refuzuri din partea ultimilor doi primari ai comunei.

Primarul din Răducăneni susţine că până acum nu au fost bani. Vor fi din august, mai spune el. 200.000 de lei. Consilierii locali susţin că se ştia de existenţa banilor necesari dar edilul se încăpăţânează să nu îi ajute pe oameni.

Oamenii spun că îşi vor striga nemulţumirile şi în perioada următoare în speranţa că situaţia lor se va rezolva măcar parţial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt